beats by dre cheap

i k´o da nismo se sreli, stranci bit´ cemo zauvijek

Postoji teorija o mom srcu.
Htjela sam je zamisliti kao bajku.
Tacnije, odlucila sam je zamisliti kao bajku!
Jer, odrasla osoba u meni ne vjeruje u bajke, ali dijete u meni ne dozvoljava da budem odrasla osoba.
I tako, postoji bajka.
Negdje, u nedokucivim daljinama univerzuma, postoji jedna dusa. Pomalo izgubljena, rastrgana, luta i trazi smisao sa te strane razuma. Trazi oslonac, tople i poznate oci, ruke, zagrljaj i mio glas koji ce da utisa sve gromoglasne oluje.
Dok, sa druge strane razuma i sarenog univerzuma, postoji jednako izgubljena dusa, u jednako losem stanju. Mozda i malo gorem.
Pomalo odustala od potrage za onom gore pomenutom.
Prosla je tolike oluje, sibanje hladnog vjetra po licu, snijega, kise, leda i naposljetku je srce te duse postalo sam led.
I tako je dusa presla u hibernaciju, a srce spava vjecnim hladnim snom, dok dusa te duse ne dodje i otopi isto svojom toplinom i ljubavlju.
Ali, sta ako ta dusa ne zna koliko  ju je ova pokusavala pronaci? Sta ako ne zna da se trebaju traziti? Sta ako im u ovom svijetu nije sudjeno da budu spojene? Sta ako su se mimoisle? Sta ako su se nekad nasle, ali  jedna, nekim cudom, naoprosto ne prepoznaje drugu? Sta ako... Sta ako srce zauvijek ostane zaledjeno? Sta ako nikad vise  ne osjeti toplinu i ljubav?
100 godina samoce, 100 godina hladnog sna.
Ali, ipak postoji nada, da ce se nakon stotinu i prve godine  naci, prepoznati i stvoriti cjelinu, a iznad svijeta ce da eksplodira oblak ljubavi, topline i osmijeha. 
Bas kao u bajkama; stvari bivaju u bojama i toplije, sunce grije, cijeli svijet se smije, svi plesu, pjevaju i vole se.
Znam da zelis i znas da znam.
Predji sve i pronadji me i slomi me.
Nemoj odustati od mene.
I kamen puca.
I ono unutar njega umije da voli.
Znam da mozes.
I znas da se bojim.
Ali pokusaj.

Ne zelim dozvoliti odrasloj osobi da doda ista na ovo. Sve ce da pokvari, kao uvijek.

Pusti me da mastam!


"Na Svijetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta nevjerovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla."
-Paulo Coelho

Trag u beskraju
http://sunflowerchild.blogger.ba
10/10/2017 01:10